5/7
放埋今日,公司既十四日假就放晒啦,要等到下星期先有得再放啦。
其實放假都係remote番公司幫手,希望我走左之後唔會發生大獲野啦,我唔想「消Contract End」:-p。

6/7
今日Last Day,跟以前last day 既同事一樣,last day果日米生都會請食飯,果夜亦都要OT,不過我唔記得影相@@”,等到記得既時候d同事已經走得七七八八,也許是命運的安排吧,都係拿拿聲快d doc埋d野。
返到屋企試下再remote番公司,原來個account 已經被arthur 剷左,教城既效率真係高,不過都好,慳番封Goodbye Letter,同之後有藉口話幫唔到手:-p。

7/7
今日係07-07-07,咁好日當然有好多人結婚,當然亦都唔關我事。

8/7
今日係07-07-07翌日,咁好日當然留係屋企hea。

9/7
今日係07-07-07翌日翌日,咁好日當然留係屋企hea。

10/7
約了Nelson去打羽毛球(終於過番正常既放假生活),之後傾開旅行,原來他亦想聖誕節到南韓旅行,實在太好了,一於果陣放番幾日假去旅行啦。
開始上網找資料,發現原來韓國有旅遊官方網站--韓國觀光公社,有中文版,資料詳盡,還可以免費學簡單韓語。韓國觀光公社每年還會推出免費的旅遊書,內附地圖及最新資料,我從未見過其他國家政府對旅客這麼體貼!越來越想去看看這是個甚麼地方,看來這聖誕假鐵定要破費了,如果大家都有興趣的話可以在這裏報名啊。

Advertisements